PlaatPraat met Jud

PlaatPraat met Jud: Graby&Fly voor jouw vliegensvlugge snack!

In deze editie van ‘Plaatpraat met Jud’ vragen we bij Jud Verlaan door naar het unieke en opvallende project Grab&Fly op luchthaven Schiphol: de one stop shop voor een vliegensvlugge boodschap. Niet te missen wanneer je vlak voor vertrek op zoek bent naar een last-minute snack. 

In samenwerking met Hekker projecten & interieurbouw, Apto architects en Schiphol vloog Iboma meerdere uitdagingen aan met Solid surface van Getacore. De grootste uitdaging zat met name in de rode kleur. Daarom is uiteindelijk een speciale kleur rood ontwikkeld, wat matcht bij de branding van Grab&Fly. We gebruikten hiervoor Getacore. Dit is gegoten plaatmateriaal waarbij het mengsel van alle ingrediënten de kleur uiteindelijk bepaalt. Zo zijn er in dit geval dus verschillende mengsels en proefstukken gemaakt. 

Brandwerendheid 

Het Getacore is kant-en-klaar op een mdf dragermateriaal aangeleverd en beschikt over eigen brandnormeringen. Echter, zodra het materiaal wordt samengesteld, is de normering onbekend en moet het totaalproduct opnieuw worden getest. In samenwerking met brandveiligheidsexperts van Schiphol en Hekker bleek het 3mm Getacore op 25mm dik brandwerend mdf de perfecte oplossing. 

Duurzaamheid

Ook is gekozen voor Getacore om een lange levensduur te garanderen. Dit sterke door-en-door gekleurde materiaal is ideaal voor ‘high-traffic’ gebieden zoals Schiphol, mede doordat het materiaal nauwelijks onderhoud behoeft op de lange termijn. Tevens wordt Getacore vlak over de grens in Duitsland geproduceerd en zijn de logistieke afstanden dus kort.

Solide dragermateriaal

Naast de brandwerende eigenschappen is het 25mm dikke brandwerende mdf gekozen op compactheid en zijn zware kwaliteit. Dankzij het zeer kundige bevestigingssysteem heeft Hekker alle Getacore elementen in schuine vlakken aan elkaar kunnen koppelen, waardoor waardoor een soort ‘stealth-oppervlak is gecreëerd’. Met als eindresultaat: een opvallende one-stop shop voor een vliegensvlugge snack. 

Kortom: een knap staaltje engineerwerk met solide surface van Getacore in samenwerking met Hekker projecten & Interieurbouw, Apto architects en Schiphol.