PlaatPraat met Jud

PlaatPraat met Jud: Egger W980

Regelmatig wordt Jud aangesproken over een van de PlaatPraat edities. Onlangs kreeg Jud het verzoek een PlaatPraat te wijden aan een bulkproduct zoals Egger W980. Met veel enthousiasme vertelt Jud daarom meer over de witte spaanplaat van Egger: een onderschat, maar hoogstaand product:

“Wanneer je impact wil maken in duurzaamheid, speelt volume een grote rol.

Nu is het zo dat de Egger W980 gemelamineerd spaanplaat een begrip vormt in het maatwerk interieur. Het meeste plaatmateriaal zit achter deurtjes, ook wel de corpus genoemd. In deze toepassing wordt de W980 veel ingezet, waar logischerwijze veel grondstof voor nodig is. 

Dat hout een duurzame grondstof is, is geen nieuws, waar het kappen van oerbossen natuurlijk niet onder valt. Egger gebruikt onder andere uitdunningshout, wat vrijkomt bij onderhoud van lokale bossen. Ze gebruiken houtresten van houtzagerijen en geschoond pre- en postconsumer gerecycled hout. De inzet van deze doorlopend hernieuwbare en recyclebare grondstoffen, is wat Egger W980 zo’n mooi product maakt. Egger levert ons zo een kwalitatief hoogwaardige plaat die lang meegaat. Ook niet onbelangrijk: het plaatmateriaal is goed te bewerken voor de verwerker, wat op z’n beurt zorgt voor een lange levensduur van bijvoorbeeld zaagbladen en de plaat aan het einde van z’n functie het weer grondstof wordt voor een nieuwe plaat.

Leuk feit! Het spaanplaat wat onder andere voor de W980 wordt gebruikt, wordt door Egger ontwikkeld. Bovendien is de productie van de spaanplaat in eigen beheer. De aandacht en nauwkeurigheid die Egger hierin steekt, is om enthousiast van te worden en waar we met gemak nog vijf PlaatPraten mee kunnen vullen.”