Biobased

Duurzaamheid: Biobased

Uitgelegd: biobased plaatmateriaal

 

Biobased is een term die we steeds vaker tegenkomen in de materialisatie van meubelmaatwerk. Google geeft verschillende omschrijvingen. Zo zegt Wikipedia: “Een biobased materiaal is een materiaal dat is gemaakt van stoffen die zijn afgeleid van (eenmaal) levenden organismen.”

Voor onze materialen is hout de belangrijkste biobased bron.
De boom neemt onder invloed van zonlicht het CO2 uit de lucht en slaat dit op. Daar krijgen wij weer zuurstof voor terug. Een goede deal!
Die CO2 blijft opgeslagen in het hout, zolang het maar hout of een houtproduct blijft.

Als we onze interpretatie van biobased wegzetten tegen plaatmateriaal en de praktische toepasbaarheid en beschikbaarheid ervan, hebben we een aantal mooie producten in ons assortiment.
Ecoplex en ESB vlokplaat zijn al jarenlang onze topfavorieten. Met uitzondering van de formaldehydevrije lijm zijn deze plaatmaterialen volledig gemaakt van snelgroeiende populieren. Deze bomen groeien vlakbij de fabriek waar ze verwerkt worden en aangezien deze fabrieken in Europa staan, wordt op deze manier de CO2-belasting voor productie en transport tot een minimum beperkt.  Een constructieve en decoratieve oplossing. Licht in gewicht, met een frisse natuurlijke uitstraling en geen toegevoegde formaldehyde.

Klik op onze materialen in de tekst als je een staal of nog meer wilt weten over dit plaatmateriaal.