Flexibiliteit

Gebogen vormen in interieurelementen. Denk aan een ronde balie of bar, gebogen vormen als wanddecoratie of bij het bekleden van kolommen. Het gebruik van flexibel plaatmateriaal vormt deze interieurelementen, biedt stevigheid aan een constructie en geeft body aan de eventuele afwerking. 

Deze flexibele platen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, typen, diktes en natuurlijk in verschillende radiussen. Zo buigt de ene plaat meer dan de ander. Ook is het belangrijk rekening te houden met de buigrichting. Bij langs buigend is het materiaal dus flexibel over de korte zijde van het materiaal, denk aan het voorbeeld van een beschuitbus. Materiaal van bijvoorbeeld een koektrommel is juist dwars buigend. 

De te behalen radius is vaak een eerste uitgangspunt bij het bepalen van het type product. 

Zo heeft bijvoorbeeld het buig Ecoplex van 3mm dik een minimale radius van 150 mm, kleiner kan niet. Een grotere radius geeft vanzelfsprekend geen probleem.

Uiteraard zijn sommige decoratieve platen of sfeerpanelen van zichzelf al buigbaar. Ook 4Design biedt in de nieuwe 3D houten sfeerpanelen ook op vlies aan. Dit materiaal is extreem flexibel en zeer toepasbaar voor creatieve ontwerpen. Iboma heeft verschillende 4Design varianten op vlies op voorraad. 

Alle producten Flexibiliteit