Mensvriendelijk

Zorgen voor de aarde, elkaar en onszelf. Dat vinden wij belangrijk en daarom hebben we daar bij Iboma aandacht voor. Zo houden we bij de samenstelling van ons programma rekening met de productieomstandigheden van de materialen en de uitstoot van stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Mensvriendelijk ondernemen dus.

Een gezond leefklimaat
Formaldehyde is een gas dat in grotere hoeveelheid slecht is voor de gezondheid. Veel met kunsthars verlijmde plaatmaterialen, zoals spaanplaat, MDF en multiplex, bevatten deze stof. Het assortiment van Iboma voldoet aan de E1 norm. Een Europees vastgestelde norm waarbij 100 gram plaatmateriaal niet meer dan 10 milligram formaldehyde mag bevatten.

Er zijn ruimtes waar specifieke eisen gesteld worden aan de leefomgeving, zoals ziekenhuizen, scholen en kinderdagverblijven. Of musea die schade aan hun pronkstukken willen voorkomen. Plaatmateriaal met een extra lage of geen formaldehyde-uitstoot is vaak de norm.

Ook binnen het assortiment lijmen en olie houdt Iboma rekening met de uitstoot van schadelijke stoffen.

De oplossingen die Iboma biedt

Plaatmateriaal met nagenoeg geen formaldehyde: Ecoplex, MDF zero formaldehyde, door & door gekleurd MDF en Egger Eurodekor.

Advies over onze plaatmaterialen? Neem contact op met ons.

 

Alle producten Mensvriendelijk