RICHLITE

Richlite is een door en door gekleurd papiercomposiet en heeft een zeer hoge dichtheid. We vinden Richlite vaak terug als alternatief op producten als beton, koper, messing, roestvrijstaal, leer of linoleum.Wat met deze materialen overeenkomt is dat het oppervlak van papiercomposiet zal patineren na verloop van tijd en gebruik.Door de hoge dichtheid is Richlite breed inzetbaar en leent het zich voor verrassende ontwerp- en productiemogelijkheden.

Richlite - Make it with paper

De kracht van papier

Je wilt de veroudering en het geleefde effect van beton, koper, messing, leer of linoleum. Het liefste wel zonder de nadelen van deze materialen. Dan biedt Richlite de uitkomst. Dit door en door gekleurd papiercomposiet heeft een zeer hoge dichtheid en leent zich voor verrassende ontwerpmogelijkheden. Door de werking van licht en gebruik van lucht gaat dit materiaal leven en wordt het steeds mooier.

Make it with paper

Puur in een volmaakte vorm. Dat geldt voor de uitstraling en de samenstelling van Richlite. Gemaakt van lagen papier en gerecycled materiaal dat met formaldehyde vrije phenolhars (Ecobind) geperst wordt tot een stootvast en gesloten paneel. Keihard, waterbestendig en door-en-door gekleurd. Bovendien wordt de kleurintensiteit van Richlite met de jaren levendiger en dieper. Ook bij de donkere oppervlakken. Met Richlite zorg je voor een pure, stoere en toch warme look & feel.

Kenmerken

  • Levendige kleurintensiteit
  • Waterbestendig
  • Door-en-door    gekleurd
  • Keihard

 

 

ReferentiesBezoek ook onze inspiratiepagina voor meer voorbeelden en referenties.

PRODUCTEN

De collecties van Richlite die Iboma kan leveren.