PlaatPraat met Jud

PlaatPraat: Perfectsense Feelwood

PLAATPRAAT MET JUD: PERFECTSENSE FEELWOOD VOOR EEN REALISTISCHE LOOK EN STRUCTUUR

 In het item ‘Plaatpraat met Jud’ stellen we Jud Verlaan de meest uiteenlopende vragen. Bij Jud zijn we aan het juiste adres als het gaat om kennis van het product met een helder doel: mens en product samenbrengen. Zo is Jud altijd op zoek naar innovaties en interessante marktvragen. De geschikte persoon om eens over plaatmateriaal te kletsen. In de afweging tussen gemelamineerd spaanplaat of fineer biedt zich een nieuw alternatief aan, namelijk: Egger PerfectSense Feelwood. Hoog tijd om door te vragen over PerfectSense Feelwood en waarom nou juist voor dit materiaal te kiezen.

 Jud: “Egger PerfectSense Feelwood is een meubelplaat met een ultieme matte houtlook en een zeer realistische structuur, wat de plaat moeilijk te onderscheiden maakt van echt fineer. Hierdoor biedt PerfectSense Feelwood een nieuwe keuze in de afweging tussen gemelamineerd spaanplaat en fineer. De plaat is aan weerszijden afgewerkt, waardoor deze direct te verwerken is tot meubel zonder verdere afwerking zoals bij fineer wel het geval is.”

 Look & Feel: hoe ziet de plaat eruit?

“Egger PerfectSense Feelwood is op basis van spaanplaat met aan één zijde een zeer matte PerfectSense toplaag met UV-coating gecombineerd met de Feelwood structuur. Deze combinatie zorgt voor een natuurgetrouwe look en feel. De andere zijde heeft eenzelfde decor met de standaard -al zeer realistische- Feelwood structuur.”

 Waar wordt PerfectSense Feelwood voor ingezet?

“PerfectSense Feelwood is toepasbaar voor allerlei meubelmaatwerkprojecten waarin je de warmte van hout wil laten terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan keukenfrontjes of mooie hoge kasten waar deze houtlook goed tot z’n recht komt. Ben je juist op zoek naar toepassingen in publieke ruimtes voor veelvuldig gebruikte oppervlakken? Kies dan voor de standaard Feelwood afwerking, welke bekend staat om een hogere kras- en stootweerstand.”

Hoe komt dit product aan zijn hoogwaardige basis?

“Als basis voor de PerfectSense Feelwood wordt de Egger Eurospan E1E05 ingezet. Dit is een hoogwaardige basis met zeer lage Formaldehyde uitstoot. De Eurospan wordt geproduceerd van 30% gerecycled hout en ruim 40% afvalhout uit lokale houtzagerijen. Dit resulteert in een schoon- en kwalitatief kwaliteitsrestproduct, waardoor gereedschap van interieurbouwers en meubelmakers langer meegaat. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Bovendien is het eindproduct ook weer te hergebruiken als grondstof voor de productie van nieuwe platen.”

 Hoe is PerfectSense Feelwood geprijsd?

“Ligt voor jouw toepassing het gebruik van fineer prijstechnisch te hoog, maar wil je wel een natuurlijke houtbeleving realiseren? PerfectSense Feelwood biedt dan een oplossing. Dit product is namelijk tussen een afgewerkt fineer en gemelamineerd spaanplaat geprijsd.”

 Welke keuzemogelijkheden biedt PerfectSense Feelwood?

“De Egger PerfectSense Feelwood collectie bestaat uit één kastanje decor, vier eiken- en één effen zwart decor met houtstructuur. Van alle zes decoren is een 1mm dik kantenband beschikbaar voor een zeer realistische randafwerking. Hiermee wordt bovendien de helft minder kantenband gebruikt in vergelijking met een traditioneel 2mm kantenband, wat uiteindelijk minder belastend is voor het milieu.”

 Samengevat: Egger PerfectSense Feelwood biedt zowel in uitstraling als in prijs een uitstekend alternatief om een realistische houtlook te realiseren voor jouw meubelmaatwerktoepassing.

 Wil je Jud graag zelf spreken? Dat kan via jverlaan@iboma.com of 06-51918631