PlaatPraat met Jud: Imi-beton als zeer realistisch alternatief!

PlaatPraat met Jud: Imi-beton als zeer realistisch en duurzaam alternatief en ook nog eens makkelijk te verwerken. Wat maakt dit materiaal zo interessant als alternatief voor het ‘echte’ werk? Jud legt het uit!

“Met Imi-Surfaces matten bieden we een zeer realistisch, duurzaam en gemakkelijk te verwerken alternatief op het echte werk. Bovendien is iedere plaat uniek en heeft het.zijn eigen uitstraling. De oppervlakken worden in de basis gemaakt van marmerpoeder, waardoor het materiaal zeer realistisch aanvoelt. Zo is in de roest-variant metaalpoeder verwerkt, wat een echt roesteffect geeft. Als bijkomend voordeel is dit materiaal goed te verwerken met standaard houtbewerkingsgereedschappen.”

Imi-Surfaces en duurzaamheid 

“Een beton- of asfalt look geeft het interieur een zeer karakteristieke uitstraling. Daarom wordt Imi-Surface in negen varianten geleverd op duurzame matten, welke gemaakt worden met natuurlijke ingrediënten zoals raapzaadolie en krijt. Hierdoor bevatten de matten geen weekmakers of oplosmiddelen. Dit product is zelfs beloond met ‘Der Blaue Engel’-certificaat wat staat voor innoverende milieuvriendelijke producten.

De Imi-Surface matten zijn zeer flexibel en hierdoor ook heel geschikt voor buigwerk. Standaard worden deze matten geleverd in de afmetingen 2600x1000mm en 1000x500mm. 

Zo worden Imi-Surface matten ingezet voor meubel-, wand- en vloertoepassingen en zijn deze zeer eenvoudig (op locatie) te verlijmen met eencomponentenlijm. Ook kun je kantafwerkingen en hoekaansluitingen op verschillende manieren eenvoudig realiseren. Dit materiaal is middels kantenbandoplossingen of een minerale pasta beschikbaar.”

Wil je weten of Imi-Surface matten ook voor jouw toepassing geschikt is? Vraag het Jud: jverlaan@iboma.com