PlaatPraat met Jud

PlaatPraat met Jud: over de vraag naar natuurlijke, warme en pure materialen

In het item ‘Plaatpraat met Jud’ stellen we Jud Verlaan de meest uiteenlopende vragen.
Hij is altijd bezig met het samenbrengen van mens en product en daarbij op zoek naar de noviteiten en interessante marktvragen. De geschikte persoon om eens even over plaatmateriaal te kletsen. Er is momenteel erg veel vraag naar materialen met een natuurlijke, warme en pure uitstraling. Een mooi antwoord op deze vraag is Linoplus, daarom bespreekt hij dit materiaal wat meer in detail.

Waarom denk jij direct aan Linoplus?
“Wanneer je het hebt over die natuurlijke, warme en pure uitstraling dan past Linoplus mooi in dat plaatje. Het is echt een product van nu. De uitstraling past bij wat mensen vragen, het is een duurzaam materiaal en het is een veelzijdig in te zetten product door de keuzevrijheid van het dragermateriaal. In het algemeen kun je zeggen dat Linoplus veel wordt gebruikt voor diverse types meubelmaatwerk. De toplaag is in 12 kleuren verkrijgbaar en dit zijn allemaal mooie, natuurlijke tinten. Zoals de Linoplus Ash, wat een licht grijze kleur heeft. Of de Linoplus Pistachio met een lichte groene kleur. Het zijn allemaal aardse tinten, dus het knalt er niet uit, maar geeft de ruimte .een aangename sfeer. Gelukkig heeft de toplaag een antistatische werking door de speciale beschermlaag. Dat zorgt ervoor dat stof en vuil er minder snel vat op krijgen.”

Wat bedoel je met ‘het is een veelzijdig in te zetten product’?
“De toplaag van Linoplus is van linoleum. Jij kiest daarbij zelf het materiaal van de drager. Dat geeft je de mogelijkheid om op detailniveau een statement te maken. Kies bijvoorbeeld voor een drager van berken multiplex, dan gebruik je eigenlijk geen kantenband en krijg je die typische gelaagde look aan de zijkanten. Ook bij Ecoplex als drager hoef je geen kantenband te gebruiken en kun je de laagopbouw aan de kopse kant in het zicht laten. Dat geeft het materiaal een duurzaam karakter. Doordat er zoveel keuze aan dragers en kleuren is, stel je dus zelf het eindproduct samen naar jouw eigen wens. Door de vele combinaties die mogelijk zijn, is Linoplus dus een erg veelzijdig in te zetten materiaal.”

Hoe zit het met de duurzaamheid van Linoplus?
“Dat zit wel goed! De linoleum toplaag bestaat voor 97% uit natuurlijke materialen. Deze toplaag wordt in hartje Nederland op een drager verlijmd. De locatie waar dit gebeurt, is voor het overgrote deel zelfvoorzienend in energie. Bovendien wordt voor deze verlijming een PVAC-D3-lijm gebruikt, wat wil zeggen dat er geen sprake is van extra toegevoegde formaldehyde. Door bewust voor een duurzame drager te kiezen, krijg je de perfecte combinatie. Een topper op dit gebied is de Linoplusplaat met een biobased Ecoplex drager.”

Samengevat kun je zeggen dat Linoplus er echt wat meer uitspringt in mijn beleving ten opzichte van andere materialen met een matte structuur zoals Egger Perfectmat of PurePaper Skin. Wat overigens ook supertoffe oplossingen zijn. Maar de combinatie van die natuurlijke, pure en warme uitstraling, een hoge mate van duurzaamheid en de talloze keuzemogelijkheden wat betreft drager en kleur van de toplaag, maakt Linoplus toch echt een uniek materiaal.”