PlaatPraat met Jud: samenwerken met producent Imi-surfaces

Een prettige samenwerking met de producent is niet alleen leuk, maar ook heel interessant en belangrijk. Zo krijgt de producent een goed beeld van de behoeftes van onze relaties en tegelijkertijd verkrijgt Iboma meer diepgang in de producten en de mogelijkheden ervan. Bovendien blijven onze relaties zo goed geïnformeerd en geïnspireerd.

Daarom werkt Iboma met verschillende producenten samen voor een gevarieerd programma aan sfeerpanelen en plaatmaterialen. Eén van deze producenten is Imi-surfaces. De naam zegt het al: de producent van imitatie oppervlakken. In deze PlaatPraat zoomen we hier op in en spreekt Jud met Monja Droste, commercieel verantwoordelijk bij Imi-surfaces. Jud en Monja komen regelmatig bij elkaar om de trends, marktbehoeftes en productontwikkeling op elkaar af te stemmen of zelfs nieuwe ontwikkelingen door te voeren.

De samenwerking met Imi-Surface
Van origine is Imi-Surface een Duits bedrijf. Monja is als COO verantwoordelijk voor het imi-assortiment en om de algemene relaties met klanten verder te ontwikkelen en vooral de buitenlandse activiteiten uit te breiden. Dit draagt bij om de samenwerkingsverbanden te intensiveren. Jud en Monja werken veel samen en bespreken regelmatig actuele trends en plannen. De Duitse markt verschilt qua design en marktbenadering en daarmee is de kracht van de samenwerking tussen Iboma en Imi-surface om zo ook dicht bij de Nederlandse professionals in de interieurmarkt te staan.

Imi-surfaces: een zeer realistische alternatief
Jud: “Tijdens het ontwerp van een interieur is er altijd wel de wens om echte materialen te gebruiken. Echter, met het oog op duurzaamheid, gewicht of handelbaarheid is een alternatief toch de meest gebruikelijke oplossing. Belangrijk hierin is dat de imitaties niet voor het echte werk onderdoen. Precies hierin is Imi-surfaces al jaren een koploper.”

Verschil in stijl tussen de Nederlandse en Duitse markt
“Monja: De betonlook blijft een populaire keuze, omdat deze stijl tijdloos blijft en makkelijk te combineren is met verschillende materialen en kleuren. De industriële stijl neemt op de Nederlandse markt bijna af, maar is in Duitsland nog volop aanwezig, met name in de hospitality. Wij zien golven en 3D-patronen als een absolute trend, vooral in wandbekleding. Wij zitten hier in een constant ontwikkelingsproces en hebben de eerste orders al met een concrete golf kunnen realiseren.”
Dankzij deze samenwerking tussen Iboma en Imi-surfaces ontstaat een levendige uitwisseling met regelmatige contactmomenten tussen Imi-surfaces en Iboma. Een prettige manier om samen te werken wat mooie ontwikkelingen met zich meebrengt.