VGZ kiest voor duurzame kantoorcampus

Voor zorgverzekeraar VGZ heeft Rever het interieur ontworpen van het nieuwe gedeelte van hun kantoor bij het centraal station in Arnhem. VGZ had als doel om samen met Rever een omgeving te creëren die samenwerking stimuleert, waar daadkrachtige acties kunnen ontstaan en nieuwe kansen zich ontvouwen. Een universiteitscampus herbergt dezelfde kwaliteiten en heeft door de eeuwen heen bewezen zowel deze fysieke, sociale als emotionele aspecten op harmonieuze wijze te combineren. Dit resulteerde in de visie voor het ontwerp: een multifunctionele campusomgeving.

Zorgverzekeraars hebben een belangrijke maatschappelijke rol: het betaalbaar houden van de zorg, nu en in de toekomst. VGZ wilde daarom een comfortabele en uitdagende omgeving die níet luxueus of duur is. Samen hebben ze gezocht naar praktische en duurzame oplossingen en er is gebruik gemaakt van tweedehands- en zelfs derde- of vierdehands spullen.

De basissfeer van de campus is die van een park: een natuurlijke omgeving met groene zones waarin men kan aanlanden, werken en ontmoeten. Voor de meubels en elementen is gekozen voor VL Rubberwood, Innovus MDF grey en Egger laminaat met gekleurde kern. Allemaal materialen met hun eigen duurzame rol.
In het park staan diverse ruimtes die van binnen ieder hun eigen functie en identiteit hebben, van café tot atrium. Het grote atrium is voorzien van een wand Ezobord. Dit zorgt voor een prettige akoestiek en is opgebouwd uit gerecyclede PET-flessen. Nog duurzaam ook dus.